Vluchtelingenwerk

Sinds oktober 2016 bezoeken vluchtelingen Compassie. Deze groep is in de afgelopen 5 jaar enorm gegroeid. Vanaf augustus 2018 hebben meer dan 60 personen -voornamelijk mensen uit Iran- onze ruimte bezocht voor Bijbelstudie of Nederlandse taal lessen.
Compassie participeert in de kerkelijke werkgroep Kerk en Vluchteling Zutphen. Op diverse gebieden willen we tot steun zijn voor vluchtelingen in het AZC.
Compassie zet zelf ook voor deze mensen de deuren open (‘safe haven’) en organiseert activiteiten. Daarnaast biedt Compassie mogelijkheid voor ontspanning, gebed en pastoraal gesprek. Meld je aan als vrijwilliger en help mee om vluchtelingen nabij te staan.

Sinds juni 2020 is er ook een samenwerkingsverband met Stichting Gave, met haar kantoor in Harderwijk. Deze organisatie zet zich in voor vluchtelingen in ons land op diverse gebieden. De samenwerking bestaat eruit dat alle activiteiten voor vluchtelingen nu vallen onder House of Joy Zutphen, zie hiervoor de website www.houseofjoyzutphen.nl

 

Volg ons